Pe lângă importanța calității aerului respirat, mirosul are și calitatea de a te diferenția, de a crește stima de sine, de a atrage.
Prin miros se activează emoții, dispoziții, amintiri, se captează atenția. Mai mult decât atât, s-a dovedit că memoria olfactivă durează mai mult timp decât cea vizuală.
În multe locații pe lângă imaginea vizuală se pune accent și pe cea olfactivă. Identitatea olfactivă crește cu 78% rata de reîntoarcere, cu 25% evaluările pozitive, te determină să rămâi cu 15% mai mult timp într-un loc. Altfel spus, prin stimularea mirosului te diferențiezi în mintea unei persoane. Așa-i că este o tehnică care merită să o folosești?
Textele istorice, dovezile arheologice, înregistrări ale medicilor sugerează că esențele aromatice și uleiurile esențiale naturale au luat parte în susținerea sănătății și a stării generale de bine de-a lungul secolelor și au dat naștere la termenul modern wellness. Din antichitate și până în prezent s-au tot căutat metode de a ne relaxa și scăpa de stres, oboseală, griji, de a dormi mai bine, de a avea mai multă energie, de a ne bucura de o atmosferă plăcută apelând la miros.
Aromaterapia este doar una dintre ele. Este o metodă care se bazează pe o gamă largă de uleiuri volatile, de uleiuri esențiale care au diferite efecte asupra stării noastre și de care ne putem bucura și în confortul casei noastre. Stă în noi să descoperim și să alegem ceea ce ne place, ceea ce ne crează acea stare de bine - ulei de lavandă, mușețel, iasomie, cuișoare, trandafir, lemn de santal, scorțișoară, eucalipt, mentă, ylang-ylang, etc..